Mica Tadic

×

Error message

  • Deprecated function: implode() [function.implode.php]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/gradnis/www/www.gradnis.com/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/gradnis/www/www.gradnis.com/includes/menu.inc).

Милутин Татић – Мића (Ниш, 29. мај 1923. — Београд, 25. март 1991[1]) је био српски позоришни, филмски и ТВ глумац. Остварио је мноштво тв и филмских улога, али је највећу популарност стекао као јунак ТВ серије за децу „На слово, на слово“, где је наступао са лутком Аћимом, коме је и позајмљивао глас. Најмлађе слушаоце Радио Београда годинама је будио емисијом „Добро јутро, децо“. Деца и данас уживају у његовом гласу позајмљеном цртаним јунацима као што су Брзи Гонзалес, Пера Детлић, морнар Попај и Паја Патак, а био је и први глумац који је давао глас Душку Дугоушку и патку Дачи, пре него што су те улоге преузели Никола Симић, односно Ђуза Стојиљковић. Један београдски вртић данас носи име "Мића и Аћим“.