Maja Nikolić

×

Error message

  • Deprecated function: implode() [function.implode.php]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/gradnis/www/www.gradnis.com/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/gradnis/www/www.gradnis.com/includes/menu.inc).

Maja Nikolić je rođena u Nišu 11. aprila 1975. godine. Još od malih nogu pokazivala je sklonost ka muzici. Pevački dar nasledila je od oca i majke. Njen otac, Novak, je imao svoj ansambl i pevao zabavnu muziku, dok je majka Slavica pevala izvornu muziku. Brat Marko je završio džez akademiju u Gracu. Maja je svoj prvi javni nastup imala sa 7 godina na festivalu „Majska pesma“ u Nišu, kada je pevala u duetu sa bratom i osvojila prvu nagradu. Počela je da peva sa 13 godina. Pevala je džez, soul, evergrin. Sa 15 godina je sa bratom osnovala grupu Mar-Maja. Još 1989. godine dobila je ponudu da izda za zagrebački Jugoton. Za njen uspeh na estradi zaslužna je Maja Odžaklijevska, njena estradna mama, kako je ona zove. Upoznala ju je sa značajnim ljudima u RTS-u, pre svih sa Vladimirom Graićem Grajom, koji je autor brojnih Majinih hitova.