Mladen Mladja Nedeljkovic

×

Error message

  • Deprecated function: implode() [function.implode.php]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/gradnis/www/www.gradnis.com/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /home/gradnis/www/www.gradnis.com/includes/menu.inc).

Младен је одиграо више од 8000 хиљада представа у преко осамдесетак улога, а рекордна је улога Потета, у Сремчевој Зони Замфировој, коју је Младен Млађа Недељковић одиграо 1286 пута у чак 28 година живота, колико је ова представа извођена на позоришном репертоару. Укупно се појавио у двадесет и пет улога у филмовима и ТВ серијама. Остао је познат по узречици – „Ја, бато!“ из серије Врућ ветар. Играо је и у филмовима почев од 1955. године када је са Миленом Дравић играо у филму Врата остају отворена па, до Пљачке Трећег рајха. Издвајају се улоге Чарлија Баксуза у филму Јагуаров скок и новинара у филму Зона Замфирова. Освојио је више награда а међу осталим награда свог града – заслужни грађанин Ниша. У пензију је отишао 2000. године после 48 година активно продведених у театру.